pátek 26. června 2015

Recenze


Bound by Hatred - Cora Reilly


Autor: Cora Reilly
Série: Born in Blood Mafia Chronicles
Díl: 3
Vydání: 4/2015


Fan překlad


Anotace:

Poté, co Gianna sledovala, jak si Aria vzala muže, kterého sotva znala, slíbila si, že nedovolí, aby se jí stalo to stejné.

Matteo - Čepel - Vitiello umístil své oči na Giannu v momentě, kdy ji uviděl na svatbě svého bratra. Rocco Scuderi je více než ochotný mu dát svou dceru, ale Gianna nemá v plánu se vdát pro nijaký jiný důvod, než pro lásku. Pár měsíců před svatbou Gianna uprchne svým bodyguardům a uteče pryč. Má dostatek peněz, aby odletěla do Evropy a začala nový život. Ale být neodhalena, když jí hledá mafie, je výzva, která vezme všechno, hlavně když jde po ní jeden z jejich nejlepších lovců a vrahů: Matteo Vitiello.

Po šesti měsících na útěku Gianna konečně upadne v Mnichově do provizorní rutiny , ale pak ji Matteo a pár vojáků jejího otce najdou s jiným mužem.

I přes její prosby, zabijí jejího přítele a Gianna je donucena si vzít Mattea. Její emoce alternují mezi vinou skrz to, že vtáhla do jejího světa nevinného a nenávistí směrem k Matteovi. Gianna je více než odhodlaná udělat svému manželovi ze života peklo. Ale Matteo je mistr v hrách s myslí a jejich boj o moc se brzy změní do nenávistných nocí plné vášně.


 
 
Moje hodnocení
 
 
Gianna, která nezná  nic jiného než život v mafiánské rodině, s autoritativním otcem, netouží po ničem jiném než útěku a žít prostý obyčejný život daleko od mafie ... a svého domluveného manželství. Dokáže si však vůbec uvědomit, co všechno takový život představuje a obnáší? A je schopná se vzdát veškerých výhod, které život v její rodině přináší a bere je jako samozřejmost?
 
Matteo, pravý mafiánský syn a milující, věrný bratr stávající hlavy mafiánské rodiny. Svůj život, v kterém byl vychován, si užívá plnými doušky a nehodlá  na tom nic měnit. Vzpurná Gianna se pro něj stala od začátku krásnou výzvou. Nikdo však netuší, že díky domluvenému sňatku zachránil Giannu před mnohem horším osudem než jí čeká s ním. Kdo by také odolal sexy Matteovi?
 
*****
 
Bohužel se mi těžko nějak lépe hodnotí knížka, kde mi neuvěřitelně vadila hlavní hrdinka. Gianna byla pokrytecká, sobecká a hloupá. Ke každému se chovala jako naprostá mrcha a to i ke své sestře, která kvůli ní vše riskovala a pomohla jí k útěku.
 
Samotný příběh mě také trošku zklamal, některé části byly prostě hrozně hloupé, autorka si nedala vůbec žádnou práci je pořádně promyslet. Nenápadně utéct rozhodně neznamená, že svému bodyquardovi píchnete sedativa a svážete ho tak, aby po pár hodinách mohl všem povyprávět, cože jste to právě udělali. A určitě bych si na útěku nevedla blog, aby mě každý podle toho mohl vystopovat. Navíc ta část, kdy Matteo Giannu hledal, mohla být zajímavá, bohužel o tom jsme se nedozvěděli vůbec nic.
 
Kapitoly z pohledu Mattea a celkově jeho postava mě bavily, ale konečný dojem z knížky to zachránit nedokázalo. Úžasného Mattea a také jeho scény s Lucou jsem si užívala, ale nakonec vše přebila nesnesitelná Gianna. Kvalita jde od prvního dílu série, který se mi moc líbil - taková mafiánská romantika, bohužel dolů, už to není ono. Doufám, že další 4 očekávaný díl bude lepší. Přesto musím přiznat, že se na příběh Romera a Lily těším.
 
Hodnocení: 3,5*
Hodnocení obálky: 5*

Žádné komentáře:

Okomentovat