neděle 26. července 2015

Recenze

Hranice nevinnosti - Abbi Glines




Autor: Abbi Glinesová
Série: Rosemary Beach 
Díl: 1




Anotace:

Bohatý syn rockové hvězdy a odvážná venkovská holka z Alabamy. Dva nevlastní sourozenci, dva rozdílné světy a jedno osudné léto v Rosemary Beach.
Poslední věc, o kterou by Blaire Wynnová stála, je nastěhovat se k nové rodině svého otce v Rosemary Beach na Floridě. Po smrti své matky ale nemá jinou možnost. Když dorazí do přímořského letoviska bohatých v otlučeném pick-upu a s pistolí pod sedačkou, je jí jasné, že sem jako dívka z chudého venkova Alabamy nikdy nezapadne. Ještě víc ji zklame, když zjistí, že její otec odjel do Paříže a nechal ji tu jen s nevlastním bratrem Rushem Finlayem. Rush je cynický a povýšený syn nechvalně známé rockové hvězdy. Je sice rozmazlený, ale taky nádherný… Rush však skrývá tajemství, které může zničit celý Blaiřin svět. Dozví se Blaire, co před ní skrývá dřív, než jejich vztah zajde příliš daleko?





Moje hodnocení

Kdo zná Abbi, tomu nemusím představovat. A kdo jí nezná, tak se raději vyhýbám jakémukoliv doporučování. Prostě si to musíte přečíst a udělat si svůj názor. Abbi patří se svými knížkami na americké literární scéně již spoustu let mezi známé představitelky žánru adult, a i u nás na blozích je neuvěřitelně oblíbená.

Rosemary beach je jedno velké klišé (a ostatně taková je většina jejích knížek), ale na mě to neuvěřitelně funguje a tu knížku prostě miluji. První díl je také nejlepší z celé série, co jsem zatím měla možnost číst ze šesti amatérsky přeložených dílů. Díky žhavým sexuálním scénám rozhodně řadím Rosemary beach do kategorie New adult a nezbývá mi nic jiného, než všem popřát "užijte si to".

*****
 
Blaire je (díky bohu) velmi sympatická postava, její příběh vás chytne za srdce. Po tragické autonehodě přišla o sestru - dvojče a zároveň její otec odešel krátce poté od rodiny, protože neunesl tíhu svědomí, že auto řídil, i když to nebyla jeho chyba. Blaire žila dál sama s maminkou, úžasnou, milující ženou, která onemocněla rakovinou. Po několika letech studování a péče o maminku, která nakonec zákeřné nemoci podlehla, zůstala Blaire sama, bez peněž a střechy nad hlavou. Proto se chtě nechtě musela obrátit na otce, poslední osobu z rodiny. A to ji přivádí do Rosemary beach, pobřežního letoviska, k jeho nové rodině. Blaire měla vše naplánované - zůstat s otcem nezbytně dlouhou dobu, najít si práci a z ušetřených peněz si pronajmout vlastní byt. Ale ne vždy jde vše podle našich plánů a život nám připraví další nečekaná překvapení. Blaire v domě na pláži nachází místo otce Rushe, jeho vyženěného syna, který jí absolutně nečeká. Je vůbec možné, aby nevinná a nezkušená Blaire našla štěstí v tomto naprosto odlišném světě, plném peněz, nezávazných vztahů a velkého tajemství?
 
Rush je syn známého protagonisty jedné rockové skupiny. Podle toho byl také vychováván a výhod takového života velmi rád využívá. Ale není to jen příšerně sexy, krásný a potetovaný bohatý kluk. Skrývá toho v sobě mnohem víc. Je chytrý, starostlivý a velmi ochranářský k lidem, které miluje. Což se týká hlavně jeho mladší sestry. A i když se velmi snaží, a má pro to dost dobré důvody, nedokáže se od krásné a nesobecké Blaire držet daleko dost dlouho. Jejich životy jsou provázanější víc, než by si přáli a není vůbec jisté, zda budou schopni veškeré překážky překonat.
 
*****
 


Český překlad knížky jsem si užila a opravdu moc doufám, že nakladatelství vydá postupně celou sérii, kterou si moc ráda koupím. Jsou to knížky, které si přečtu několikrát a čtení si vždy užiju.  Obálka se mi v podstatě líbí ve své barevné kombinaci a provedení, jen absolutně nespadá k představě Rushe, který se v půlce knížky vyskytoval přinejmenším do půl těla nahý, případně maximálně v tričku, rozhodně ne ve svetru.
 
 
Hodnocení: 5*
Hodnocení obálky: 4*
 
 
 



Žádné komentáře:

Okomentovat