pondělí 24. srpna 2015

Čtyři vteřiny rozhodnou





Autor: K. A. Tucker
Série: Ten Tiny Breaths
Díl: 3



Anotace:

Cain Ford zasvětil poslední léta svého života pomoci ženám, které zaměstnává ve svém striptýzovém klubu. Touží se zbavit dávného pocitu viny, ale zvolil opravdu správnou cestu, když obětoval vlastní osobní život?

Charlie Rourkeová potřebuje zmizet ze světa a začít znovu, pokud nechce zemřít násilnou smrtí nebo skončit ve vězení – jenže jí přijde do cesty nečekaná překážka: láska, která ohrozí nejen ji, ale i muže, který pro ni znamená všechno.



Moje hodnocení


S Cainem jsme se setkali již v minulých dílech série, ale jeho postava byla spíše taková tajemná. Je vlastníkem striptýzového klubu, který pomáhá svým zaměstnankyním, aby dosáhly lepšího života, když nemají nikoho jiného, kdo by se o ně staral. Férový šéf s pevnýma zásadama nezaplétat se s holkami z klubu (to je, než pozná Charlie). Snaží se tak vyrovnat se svým pocitem viny, že je jeho mladší sestra mrtvá. Před lety se snažil dělat, co mohl, aby přežil. Udělal spoustu špatných kroků i rozhodnutích, přestože byl hodný kluk, pouze narozený špatným rodičům. Své démony minulosti si nese stále sebou i nyní a velmi to ovlivňuje jeho soukromý život.

Cain je naprosto báječný hrdina. Jeho přátelství s Natem (jediným přítelem z dospívání) je úžasné. Vždy při sobě stojí, kryjí si záda, znají se navzájem a rozumí si, jejich humor a popichování bylo skvělé. A moje nejoblíbenější scény byly, když Cain chodil sledovat Charlie, jak tančí.

Charlie po smrti své matky, když byla dítě, vyrůstala se svým nevlastním otce, který jí zahrnoval láskou a bohatstvím. Cítila se chtěná, opečovávaná a v bezpečí. Toto se postupně měnilo, když dospívala a začínala chápat, že věci kolem nich nejsou tak úplně v pořádku, normální a její táta není jen ten milující člověk, který se stará o svojí holčičku. Líbilo se mi, jak Charlie postupně procitala a ztrácela své iluze. Bylo reálně popsané, proč to Charlie všechno nejdříve nepřišlo tak divné a jak bojovala se zjištěním a zklamáním, že vše byla jen iluze a ona je zřejmě celou dobu jen využívaná.

Bojuje s tím, jaká osoba vlastně ve skutečnosti je, je těžké žít v neustálé lži a přetvářce. Nakonec je dost silná, statečná a odhodlaná vymanit se ze spárů otce, i když je její jediná rodina. Nyní se ocitá v situaci, kdy nutně potřebuje rychle vydělat peníze a to jí přivádí do Cainova klubu... a k lásce, kterou ani jeden z nich nehledal.

*****
 
Čtyři vteřiny rozhodnou jsou dalším skvěle napsaným, napínavým, sexy příběhem z úžasné série. Knížka se mi těžce odkládala ve 3 hodiny ráno (někdy spát musím :-) ), příběh je poměrně dlouhý. Čtení krásně plynulo, užívala jsem si každou stránku a nejraději bych jí přečetla celou najednou. Po dočtení druhý den ve mě zanechala takový ten přiblblý pocit z úžasného příběhu a šťastného, sladkého konce. A ano... tak trošku miluju Caina.
 
 
 
Celá série je naprosto dokonalá. Perfektně napsaná, všechny tři díly jsou propojené, takže se setkáváme se starými známými. Autorka si nedává jen tu práci s vykreslením hlavních postav, ale i těch vedlejších. A Ben... v tomto díle jsem z něj umírala smíchy. Nemůžu se dočkat jeho příběhu.
 
Tento 3. díl mi přišel takový vyspělejší, někdy smutný, temný, jen prosvětlený vtipnýma chvilkama a myšlenkama. Při porovnání je každá knížka dost odlišná,ať už příběhem nebo postavami, ale stále si zachovává svou kvalitu. Což značí opravdu velmi schopnou autorku a právem se zařadila mezi mé nejoblíbenější.
 
 
Hodnocení: 5*
Hodnocení obálky: 5*



Žádné komentáře:

Okomentovat