pondělí 18. ledna 2016

Playing for keeps / Hra s láskou




Autor: R. L. Mathewson
Série: Neighbor from hell
Díl: 1



Anotace:

Všichni, ať už bydlí v centru nebo na předměstí, mají jedno společné: souseda, kterého by nejradši majzli palicí po hlavě, zamkli do kufru auta a vysadili někde uprostřed lesů, zatímco by si radostí mnuli ruce, že tentokrát už cestu zpátky nenajde.
Však víte, co mám na mysli. Člověka, který vám krade noviny, nechává pobíhat psa po vašem čerstvě posekaném trávníku, celou noc vás ruší řevem hudby, parkuje na vašem místě a prostě vám dennodenně šíleně otravuje život.

 Jenže co když se najednou všechno semele tak, že se do toho pekelného souseda bezhlavě zamilujete? Co pak? To totiž potkalo Haley, a to se setsakramentsky bránila. Pevně si vytyčila pravidla hry, aby náhodou nezapomněla, čeho je ten darebák od vedle schopen. Jenže když přeskočí jiskra, jde dřív nebo později stejně rozum stranou…



Moje hodnocení:

Hayley je stydlivá, plachá a mírná paní učitelka na střední škole. Koupila si vysněný domeček a žije si svůj klidný život - do té doby, než se vedle nastěhuje nový soused. Neodolatelný, sexy sebejistý a ohledy neberoucí frajírek. Přesný opak mužů, které vyhledává. A jí se začíná ze života stávat peklo. Naneštěstí je to i její nový kolega v práci. Jak dlouho tohle může Hayley vydržet? Začíná být tak zoufalá, že přemýšlí  nad vzdáním se svého domova.

Jason je prototyp svobodného chlapa. Užívá si nezávazného života, baví se s kamarády, má rád svou svobodu... a hlavně miluje jídlo! V jádru je to správný chlap, jen ne vždy jeho činy a úmysly vyzní tak, jak si plánoval (tady díky bohu za pohledy z obou stran). Ne že by vždy chtěl tyranizovat svou plachou sousedku, ale občas se stane nějaká nehoda (rozbité okno, on čůrající na zahradě, křičící zhrzené milenky - prostě takové běžné věci ☺ ) a než stihne něco vysvětlit nebo se možná i omluvit, Hayley uteče pryč a vyhýbá se mu. A jeho to popichování samozřejmě tak trošku baví. No a toto se jednou změní a možná se začne rodit nové přátelství. Je možné, aby kamarádil s holkou, se svou sousedkou? A co až zjistí, že se k němu nečekaně perfektně hodí? Dokáže získat její srdce, důvěru a nepokazit to?

*****
 
Série Neghborn from hell je pohodové, vtipné a občas mírně ujeté čtení. A plní svůj účel. Baví  mě. A rozhodně by mě moc zajímalo, kde se autorka inspirovala s jejich vášní pro jídlo - protože to je něco neuvěřitelného ☺
 
 
 
přečteno v září 2015 (fan překlad)
 
 
 
Hodnocení: 4*
Hodnocení obálky (originál): 4*

1 komentář:

  1. Pěkná recenze. :) Knížka vypadá na takovou tu klasickou romantiku, ale na druhou stranu to může být skvělé na odreagování. Díky za tip na knížku. :)

    OdpovědětVymazat